Sport

Prizma campus college wil zich profileren als een sportieve school. We zetten vooral in op evenementen waar teambuilding en samenhorigheid voorop staan. Jaarlijks organiseren we een klassencompetitie voor de tweede en derde graad met meer dan tien sportactiviteiten. De winnende klassen krijgen op het einde van het jaar een extra sportieve uitdaging!

We proberen bij elke activiteit zo veel mogelijk leerlingen (sportieve en minder sportieve) te bereiken. Leerlingen motiveren elkaar om samen te sporten in een aangename sfeer. In de uitslag wordt rekening gehouden met de prestatie van de klas en met het procentueel aantal deelnemers!

Een greep uit het aanbod: herfstcross, SVScross Wallemote, frisbee@night, ballgames voetbal, ballgames volleybal/netbal, ballgames basketbal, ballgames handbal, triatlon, dauwtrip, kings of the rackets, zwemmarathon, lunchbeat … .

Samen met de sportdienst promoten wij ook de actie sport-na-school. Met een SNS-pas kan je elke dag kiezen uit een ruim aanbod van sportactiviteiten in de regio Izegem, zonder enige verplichting.. Van zumba tot fitness, duiken, bowling, MMA en nog zo veel meer … .

Op aanvraag kunnen leerlingen ook inschrijven voor SVS-activiteiten (PK Atletiek en PK zwemmen …).

 

We hopen dat we op die manier leerlingen goesting doen krijgen, om ook na hun schoolcarrière voldoende te blijven bewegen.