Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

Bij je vakleerkracht kan je terecht voor inhoudelijke en extra uitleg als je iets niet begrijpt. We vinden het ook belangrijk dat je de leerkrachten durft aanspreken.

Studiebegeleiding is vooral aangewezen wanner we denken dat je niet op de juiste manier studeert, te weinig vooraf plant of te weinig regelmatig studeert. Studiebegeleiding is geen bijles maar een manier om aan je studiemethode te werken.

In de tweede graad begeleiden de studiebegeleiders de leerlingen die zich opgeven voor studiebegeleiding op vaste tijdstippen in een aparte, begeleide studie. Jij of je ouders kunnen dus vragen naar studiebegeleiding. Je brengt je planning, studieschrift en gemaakte toetsen mee. Vaak herhalen de studiebegeleiders bij het begin van de sessie een aantal studietips en observeren ze hoe je studeert. Ze geven individuele aanwijzingen en tips.

In de derde graad werken we met een aanbod van verschillende leerateliers (plannen, organiseren, faalangst, samenvatten…) en individuele studiebegeleiding.

Bij de start van het schooljaar krijgt iedereen de nodige info gaan de studiebegeleiders langs in de klassen. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.