Leerbegeleiding

Bij je vakleerkracht kan je terecht voor inhoudelijke en extra uitleg als je iets niet begrijpt. We vinden het ook belangrijk dat je de leerkrachten durft aanspreken.

Thuis of in de studie volgt natuurlijk nog wat leerwerk. Taken, grote opdrachten, spreekopdrachten, studeren voor toetsen, examens of lessen bijhouden.  Loopt het op één van die domeinen moeilijk dan kan leerbegeleiding iets voor jou zijn.

  • Weet je soms niet hoe je moet leren?
  • Heb je soms de indruk dat je vele studiewerk niet rendeert?
  • Word je soms overvallen door stress?
  • Vind je het moeilijk om jezelf op te laden om te leren?
  • Geraak je soms in tijdsnood bij het leren van grote pakken leerstof?

In de eerste plaats vind je op Smartschool in de map leerbegeleiding een aantal leertips. Er staan leertips over methode, motivatie, plannen, stress, talen, wiskunde-wetenschappen, samenvatten en ook weekoverzichten die je kan gebruiken om de examens voor te bereiden.

Blijf je daarna nog met vragen zitten of heb je nog een duwtje in de rug nodig, dan kan je contact opnemen met een leercoach.

In de tweede graad begeleiden de studiebegeleiders, mevr. T. Parmentier of mevr. S. Depoorter de leerlingen die zich opgeven voor studiebegeleiding op vaste tijdstippen in een aparte, begeleide studie. Jij of je ouders kunnen dus vragen naar studiebegeleiding. Je brengt je planning, studieschrift en gemaakte toetsen mee. Vaak herhalen de studiebegeleiders bij het begin van de sessie een aantal studietips en observeren ze hoe je studeert. Ze geven individuele aanwijzingen en tips.

In de derde graad werken we met een aanbod van verschillende leerateliers (plannen, organiseren, faalangst, samenvatten…) en individuele studiebegeleiding.
Bij de start van het schooljaar krijgt iedereen de nodige info gaan de studiebegeleiders langs in de klassen. Mevr. C. Durnez of mevr. G. Dewaele zijn de begeleiders voor de 3de graad. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Let wel: Jouw leercoach is net als jouw ouders, vrienden, … een steun bij het leerproces. Jouw leercoach biedt jou een houvast en reikt jou tools aan, maar de trap opgaan dat doe je zelf.